Camping Torkul

ULJARA OTOK PAŠMAN

uopas1

Uljara Otok Pašman:

uopas2

ULJARA OTOK PAŠMAN započela je sa radom danas već davne 1994. godine kao prva privatna novoizgrađena uljara u Hrvatskoj. Cilj nam je bio unaprijediti proizvodnju maslinovog ulja na otoku Pašmanu uvidjevši da su postojeći kapaciteti premali da zadovolje ondašnje potrebe maslinara za bržom i kvalitetnijom preradom.

uopas3

Odlučili smo se za uljaru klasičnog tipa postrojenja hladnog prešanja uz pomoć hidrauličnih presa renomirane marke PIERALISI.

uopas4

1995. godine proizveli smo najviše ulja u Zadarskoj županiji i od tada neprestano unaprijeđujemo proizvodnju uvodeći prvi i vlastiti kompjutorski program cjelokupnih rezervacija i popisa liste za dobivanje novčanog poticaja od ministarstva
poljoprivrede.

uopas6

1999. godine proširujemo kapacitet uljare na oko 750 kg ploda maslina / sat. Te iste godine prvi na otoku uvodimo vlastiti organizirani prijevoz plodova maslina na euro paletama što će se pokazati kao potez koji će bitno pojednostaviti dovoz i iz najudaljenijih krajeva, kao i veliku pomoć starijim ljudima koji nemaju svoj adekvatan prijevoz ili su narušena zdravlja.

uopas5

2008. godine presvlačimo kamenice u nehrđajući inox čime udovoljavamo strogim higijenskim uvjetima o držanju i čuvanju prehrambenih namirnica ….

uopas7

2012. g. otvaramo uz postojeću i novu uljarunajmoderniju i prvu takvu u Hrvatskoj marke GEA Westfalia Separator kapaciteta 1600 kg ploda maslina / sat vrhunske kvalitete s najboljim zatvorenim dekanterom i separatorom koji maksimalno spriječava oksidaciju maslinova ulja zbog čega je tako dobijeno ulje vrhunske kvalitete i dulje trajnosti od ulja dobijenih iz većine modernih postrojenja prisutnih u RH ...

uopas8