Camping Torkul

TREKKING

ptrek1

Trekking:

ptrek2

Otok Pašman i njegova okolica pružaju neograničene mogućnosti za šetnje i to uz more i po brdskim predjelima. Postoje mnogobrojne staze i puteljci gdje uz mirise mediteranskih samoniklih ljekovitih trava i grmova možete osjetiti osebujne mirise morskih trava koje su valovi izbacili na obalu.

ptrek7

Samo hodajući možete posjetiti više špilja koje su stanovnici otoka u raznim vremenima povremeno i nastanjivali. Možete posjetiti i ranokršćanske ruševine gdje su se isti sklanjali  u slučaju ratnih opasnosti. (Pustograd i dr,). Možete posjetiti  i prašumu od hrasta crnike u predjelu Dumbočica sa kojom ćete biti posebno iznenađeni. Pored nje se nalaze i velike špilje – jame u kojima obitavaju divlji golubovi.

ptrek6

U otočkim maslinicima nalaze se mnogobrojne kamene kučice kružnog oblika građene isključivo u suhozidu (bez ikakvog vezivnog materijala). Mnoge su starije od par stotina godina i danas su još u funkciji.

Rute za trekking planiramo prema fizičkim mogućnostima svake pojedine grupe. Postupno su rute sve zahtjevnije, ali nikada preteške, da bi konzumacija prikladnog tradicionalnog jela i pića na krajnjoj destinaciji bila ugodna i osvježavajuća. Za sve trekkinge osiguravamo svog vodiča tako da su lutanja isključena osim ako Vi želite samostalno snalaženje u prostoru.

ptrek3

Za vrijeme trekkinga vodič Vas upoznaje sa ljekovitim biljem i jestivim mediteranskim šumskim plodovima. Često ćete naići na divlje ptice, osobito fazane i kosove, kao i na tragove divljih svinja.

ptrek4