Camping Torkul

TRATICA d.o.o.

Tvrtka “Tratica”

Osnovana je davne 1991.g. i od tada uspješno posluje. Osnovna djelatnost tvrtke je prerada maslina u ulje od 1994.g. (prva privatna novoizgrađena uljara u Hrvatskoj). Novu modernu uljaru instalirali smo 2012.g. tako da sada obje uljare imaju respektabilni kapacitet od 2.350 kg na sat (ranije samo 750 kg).

Tvrtka nikada nije bila insolventna i sve svoje obveze uvijek je podmirivala u roku

Druga naša djelatnost je turizam, i to kamp i ugostiteljstvo. Kamp među maslinama posjeduje 30 kamp jedinica sa svim pratećim sadržajima i posebnim natkrivenim prostorom od cca 230 m2.

Bistro Torkul posjeduje prekrasnu natkrivenu i zatvorenu terasu sa 230 sjedećih mjesta. U sklopu bistroa je kafić sa ulaznom terasom sa još cca 40 sjedećih mjesta. Sa velike terase pruža se jedinstven pogled na Pašmanski kanal i njegovih 8 otočića (od ukupno 16), te naš stari franjevački samostan Sv.Duje iz 15. stoljeća. U pozadini je kopno i naša najveća planina Velebit.

Gornji kapaciteti su osnovica našeg tzv. integralnog hotela za 230 gostiju. Oni su smješteni u apartmanima u mjestu u  dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama. Apartmani su minimalno sa tri zvijezdice i posjeduju sav potrebni komfor, a nalaze se na udaljenosti od najviše 350 metara.

Od bistroa i kampa do mora (cca 70 metara) isključivo su masline i pokoja smokva. Ispod nas se nalazi velika pješćana plaža “Tratica” koja je jedna od najpoznatijih u cijeloj okolici. Česta je meta izletnika iz Biograda i ostalih okolnih mjesta, kako sa kopna tako i sa otoka.

Djelatnost turizma širimo na period od 01.03. do 30.11. svake godine. Za taj period nudimo veliki broj različitih aktivnosti za vrlo angažiran odmor gostiju. Sve vrste aktivnog odmora popraćene su našim voditeljima za svaku odabranu aktivnost.