Camping Torkul

RIJEKA ZRMANJA

Rafting na rijeci Zrmanji:

  • rafting staza na rijeci Zrmanji duga je 14,5 km i vožnja traje 2,5 do 3 sata ovisno o visini vodostaja rijeke. Zrmanja sa njenom pritokom Krupom pripada skupini izuzetno lijepih Europskih rijeka. Savršeno bistra i pitka voda, veličanstven kanjon i prekrasni vodopadi čine sve preduvjete za nezaboravan doživljaj. Prvi dio staze od 6 km ima nagib od 2,5% i obiluje manjim brzacima što je idealno za manje zahtijevne veslače. Nakon Velikog buka koji je visok blizu 12 m i koji se zaobilazi pješice, nagib rijeke se povećava na 6%. Brzaci, tjesnaci i vodopadi postaju veći i zahtjevniji.

z1b

  • rafting je zabranjen u ljetnim mjesecima (srpanj i kolovoz) zbog niskog vodostaja rijeke i opasnosti od oštećenja sedrenih barijera. To je odluka uprave Parka prirode Velebit.

z4

  • za ljubitelje adrenalina rafting na Zrmanji treba izabrati nakon jakih kiša jer tada je rafting moguć i uzvodno od Mlini Žegar, koje je uobičajeni početak rafting staze.

z3

  • preporučeni broj sudionika u raftingu je od 4 do 30 sudionika i sva potrebna oprema i čamci mogu se iznajmiti. Za veće grupe koriste se profesionalni Sotar čamci za 8 do 10 osoba sa iskusnim skiperom. Dozvoljeno je sudjelovanje u raftingu i djeci starijoj od 7 godina uz pratnju roditelja. Za sve sudionike osigurana je i sva potrebna oprema: kaciga, prsluk, nepromoćivo odijelo i drugo.

z2

–      više informacija na:   Adventure Holiday &  Raftrek *Adventure Travel*