Camping Torkul

“RAJ” ZA SURFING, TEČAJ VESLANJA I JEDRENJA

“Raj” za daskaše, tečaj veslanja i jedrenja manjim plovilima

sv4Pašmanski kanal koji je u našem dijelu širok 5 do 6 kilometara podijeljen je sa dva niza otočića u tri dijela. Prvi niz uz otok Pašman čine četiri otočića, dok drugi niz također čine četiri otočića od kojih je zadnji značajno veći i na kojem se nalazi malo mjesto od desetak kuća. Najčešći vjetar je Maestral koji puše popodne sa sjeverozapada smjerom pružanja donjeg, srednjeg i gornjeg kanala (uz obalu). Kod mjesta Pašman kanali su praktički toliko suženi največim otočićem da more teće kao rijeka u jednom ili drugom smjeru (struje se smjenjuju otprilike svakih šest sati). Za daskaše, pogotovo manje vješte, to je idealno zbog relativno jakog vjetra a malih valova. Po Buri (vjetar sa kopna) i pogotovo Jugu (vjetar sa jugoistoka koji također puše u smijeru Pašmanskog kanala) valovi su značajno veći i traže iskusnije daskaše. Za sve daske i jedra posjedujemo mogućnost pohrane preko noći uz samo more. (obiteljska kuća sa ograđenim vrtom).

sv2Tečaj veslanja u manjim plovilima sa klasičnim veslima  (jednim ili dva) osiguravamo uz voditelja i za nekoliko dana garantiramo uspješno svladavanje te vještine.

sv3Tečaj jedrenja manjim plovilima također osiguravamo uz iskusnog voditelja. Jedrenje može biti klasičnim latinskim jedrom ili manjim sportskim jedrilicama (do 5 metara dužine) sa sportskim jedrima (flok i jedro). Uspješno svladavanje vještine jedrenja postižemo u prosjećno tjedan dana učenja sa voditeljem.

sv1